Urządzenia i Akcesoria
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
50 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
100 - 120 g tuńczyka, w oleju odsączonego, podzielonego na kawałki
-
25 - 35 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki (1 kromka)
-
100 g mleka skondensowanego, niesłodzonego
-
20 g ketchupu
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
218.6 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
283.6 kJ /
67.8 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Nester
26 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM5)
1 godz. 10 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Bułeczki na parze z chorizo
2 godz.
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Minestrone z kurczakiem i kluskami kładzionymi
50 min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25 min
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min