Toum (libański sos czosnkowy z białek)
TM6 TM5

Toum (libański sos czosnkowy z białek)

4.7 (6 ocen)

Składniki

  • 400 g oleju z pestek winogron
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
  • 80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
2843.2 kJ / 679.5 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
1.3 g
Tłuszcz
75.5 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Błonnik
0.1 g
Sód
464.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy