Toum (libański sos czosnkowy z białek)

Toum (libański sos czosnkowy z białek)

4.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g

Składniki

  • 400 g oleju z pestek winogron
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
  • 80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 464.7 mg
Białko 1.8 g
Kalorie 2843.2 kJ / 679.5 kcal
Tłuszcz 75.5 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...