Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Pikantny dżem chili
35 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Bułki na parze
2 godz.
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM5)
10 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Sos sriracha mayo
5 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Shakshuka z patelni
50 min