Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 min
Słodka musztarda morelowa
55 min
Pikantna przyprawa BBQ
5 min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Zupa dyniowa
25 min