Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy dip z fety
5 Min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 Std. 55 Min
Gulasz z cebulą (TM7, TM6)
2 Std.
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 Min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 Std. 15 Min
Kiszone marchewki (TM6)
72 Std. 40 Min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 Std. 45 Min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 Std. 55 Min
Lutenica
1 Std. 50 Min
Śródziemnomorskie masło
10 Min
Salsa pico de gallo
5 Min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 Min