Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 170 g marchewki, z odciętymi końcami
- 30 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
- 1 ząbek czosnku
- 50 g wody
- 40 g oleju
-
60 - 70
g octu ryżowego
lub 40 - 50 g octu jabłkowego - 30 - 40 g cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 603.1 kJ / 144.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 432.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Surówka rainbow slaw (TM5)
15min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM5)
10min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM6)
10min
Orientalna surówka z kapusty (TM6)
1h 10min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1h 30min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM5)
10min