Urządzenia i Akcesoria
Soczewicówka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej100 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 2 cm plastry50 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki250 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
kostek boczku75 - 100 g
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry200 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziaren ziela angielskiego6
-
wody1200 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447.2 kcal /
1871 kJ
Białko
16.4 g
Tłuszcz
29.7 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
1298.3 mg