
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków małych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych w ósemki400 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki400 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli2 łyżeczki
-
rzodkiewek150 g
-
ogórka obranego lub nieobranego, z odciętymi końcówkami150 g
-
liści szpinaku baby, świeżych70 - 100 g
-
wody700 g
-
zielonej soczewicy, suszonej100 g
-
jajka dokładnie umyte4
Sos z tahini i pasty miso
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)40 g
-
pasty miso30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
oleju sezamowego, prażonego15 g
-
wody50 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
659.3 kcal /
2758.7 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
106.5 g
Błonnik
33.4 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
1685.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6)
45 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1 godz.
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min