Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)

Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)

3.0 20 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
  • 250 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 4 cebule dymki tylko białe części
  • 350 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • wrząca woda do zalania makaronu
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 2 ½ łyżeczki sosu rybnego
  • 40 g wody
  • 50 g octu ryżowego
  • 1 łyżka cukru
  • 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
  • 1 limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 459 kcal / 1919 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 96 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 574 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...