
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
250 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
400 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
4 cebule dymki tylko białe części
-
350 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ½ łyżeczki sosu rybnego
-
40 g wody
-
50 g octu ryżowego
-
1 łyżka cukru
-
100 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1919 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
96 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
574 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min