Rote-Bete-Carpaccio mit Burrata

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Rote Bete geschält
    800 g
  • natives Olivenöl
    140 g
  • Weißweinessig
    60 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Dijon-Senf
    1 TL
  • Ahornsirup
    15 g
  • Basilikum, getrocknet
    5 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Rucola
    120 g
  • Burrata in Stücken
    250 g
  • Granatapfelkerne (opcjonalnie)
    2 EL
  • Pecannüsse, gehackt (opcjonalnie)
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 304 kcal / 1271 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 437 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...