Pilz-Cappuccino mit Serrano-Chips

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Champignons geviertelt
    75 g
  • Shiitakepilze, frisch geviertelt
    75 g
  • Kräuterseitlinge, frisch in Stücken (1 cm)
    100 g
  • Wasser
    200 g
  • Milch
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Mehl
    15 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Sonnenblumenöl zum Braten
  • Serrano-Schinken
    4 Scheiben
  • Sahne
    100 g
  • Petersilienblätter grob gehackt

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 910.3 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 885.8 kJ / 211.7 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...