Hirschrücken mit Spekulatiuskruste, Kürbiscreme und Ofengemüse

Hirschrücken mit Spekulatiuskruste, Kürbiscreme und Ofengemüse

4.6 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Vorbereitung
  • Weißwein
    60 g
  • Balsamico, hell
    30 g
  • Wacholderbeeren
    5
  • Pimentkörner
    8
  • Nelken
    2
  • Thymian
    1 TL
  • Majoran
    2 TL
  • Zimt, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    2 EL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    2 ½ TL
Ofengemüse
  • Möhren in Stiften (2 x 5 cm)
    200 g
  • Porree in Ringen (3 cm)
    200 g
  • Sellerie in Stiften (2 x 5 cm)
    100 g
  • Pastinaken in Stiften (2 x 5 cm)
    200 g
  • frische Pilze (opcjonalnie) in Scheiben (2 cm)
    100 g
  • Öl
    3 EL
  • Honig
    1 EL
Hirsch und Kruste
  • Hirschrücken sehnenfrei
    800 g
  • Öl
    2 EL
  • Spekulatius
    100 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Eigelb
    2
  • Paniermehl
    50 g
Kürbiscreme und Fertigstellung
  • Hokkaido-Kürbis in Stücken
    400 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (3 cm)
    450 g
  • Milch
    60 g
  • Butter weich, in Stücken
    50 g
  • Senf
    3 - 4 TL
  • Muskat
    ½ TL

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1221 kcal / 5107 kJ
Białko 83 g
Tłuszcz 62 g
Węglowodany 84 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 5157 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...