Wersje kompatybilne
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandeln
- 200 g dicke Bohnen, TK, aufgetaut
- 1300 g Wasser
- 2 TL Salz
- 300 g Rote Bete, gegart
- 50 g Olivenöl
- 1 TL Dijon-Senf
-
20
g Holunderblütensirup
lub 20 g Honig, flüssig - 30 g Weißweinessig
- 5 g Petersilie, abgezupft
- ¾ TL Pfeffer
- 100 g Ziegenfrischkäse (z. B. Picandou), zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1414 kJ / 338 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1366 mg
Alternatywne przepisy
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20min
Bunte Gemüsepommes mit 2 Dips
40 min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30min
Gnocchi-Birnen-Salat mit Radicchio und Gorgonzola
45min
Mediterraner Spargel mit Sellerie-Hummus und Oliven-Petersilien-Gremolata
1h 15min
Süßkartoffelsalat
1 godz. 50 min
Kunterbunte Lunch-Gläser
40 min
Gemüse-Avocado-Wraps
30min
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Den Helder (Matjes-Tatar)
35min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10min