Urządzenia i Akcesoria
Koreanischer Gurkensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken (Ø 5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert400 - 500 g
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Koriander, frisch5 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
1 - 2 TL Chiliflockenkoreanischer roter Pfeffer1 - 2 TL
-
Reisessig1 EL
-
Zucker½ TL
-
helle Sojasauce2 EL
-
Salz2 Prisen
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
182 mg
Białko
2 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pochierte Eier aus dem Eier-Pochierer
15 min
Bao-Buns
1 godz.
Green Goddess Salad
20 min
Pad Thai mit Garnelen
55 min
Koreanischer Gurkensalat
25 min
Brasilianischer Rote-Bete-Möhren-Salat
30 min
Veganes Süßkartoffel-Pad-Thai
45 min
Pizza auf Gemüsespiralen
45 min
Gurkensalat Asia Style (mit Gemüsestyler)
20 min
Gemüsetarte mit Halloumi
1 godz. 10 min
Bao-Buns aus dem Eier-Pochierer
1 godz.
Pochierte Eier aus dem Egg poacher
15 min