Urządzenia i Akcesoria
Koreanischer Gurkensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken (Ø 5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert400 - 500 g
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Koriander, frisch5 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
1 - 2 TL Chiliflockenkoreanischer roter Pfeffer1 - 2 TL
-
Reisessig1 EL
-
Zucker½ TL
-
helle Sojasauce2 EL
-
Salz2 Prisen
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
182 mg
Białko
2 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fischcurry
45 min
Dubai Rolls
3 godz.
Koreanischer Gurkensalat
25 min
Glasnudel-Kräuter-Salat mit Ponzu-Erdbeeren und Erdnüssen
45 min
Veganes Süßkartoffel-Pad-Thai
45 min
Salat aus Möhren-Apfel-Spiralen mit Feta und Nüssen
30 min
Gurkensalat Asia Style (mit Gemüsestyler)
20 min
Gemüsetarte mit Halloumi
1 godz. 10 min
Coleslaw
10 min
Green Goddess Salad
20 min
Bao-Buns
1 godz.
Kurkuma-Möhren-Dip
5 min