Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 220 g Spaghetti
- Salz zum Kochen
- Wasser zum Kochen
- 4 Stängel Salbei, abgezupft
- 120 g Butter, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3830 kJ / 916 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 37 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Salbei-Butter
40 min
Pesto Eggs auf Röstbaguette
45 min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 Min
Linguine mit Pesto Primavera
20 Min
Safran-Tagliatelle in Butter-Weißwein-Sauce
35 min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Spaghetti mit Grünkohl-Oliven-Pesto
20 Min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 Min
Linguine in Zitronen-Kapern-Sauce
30 Min
Burrata mit marinierten Cherry-Tomaten und Pesto-Risotto
45 min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15 Min
Pasta mit Pistazien-Pesto
25 Min