Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
olej od natłuszczenia
-
600 g ziemniaków obranych, całych lub przekrojonych na pół, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 - 2 gałązki liści tymianku, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
801.5 mg
Białko
13.7 g
Kalorie
1990.9 kJ /
475.8 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
21.4 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 godz.
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min