
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
liści szpinaku baby, świeżych120 g
-
klementynek obranych, podzielonych na kawałki180 g
-
pestek granatu100 g
-
orzechów włoskich, łuskanych40 g
-
czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)100 g
-
rzodkiewek dł. min. 4 cm, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)80 g
-
wędzonego sera żółtego pokrojonego na kawałki100 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
-
syropu klonowego15 g
-
czerwonego octu winnego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek25 g
-
musztardy Dijon1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.2 kcal /
841.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
254.2 mg