Pâtes au pesto de bolets et courge

Pâtes au pesto de bolets et courge

4.0 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La courge
  • 600 g de courge (knirps orange), en cubes (2 cm)
  • 30 g de graines de courge
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à café de fleur de sel
  • 4 pincées de poivre noir, moulu
Le pesto et les pâtes
  • 80 g de Sbrinz en morceaux (2 cm)
  • 80 g de cerneaux de noix
  • 30 g de cèpes séchés
  • 1 gousse d'ail
  • 2 brins de thym, frais
  • 50 g d'huile d'olive
  • 1600 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre noir, moulu
  • 1 c. à soupe de sel
  • 400 g de pâtes sèches (p. ex. rigatoni)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 792.9 kcal / 3317.3 kJ
Białko 24.9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 94.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...