
Urządzenia i Akcesoria
Tarte aux petits pois
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
La pâte
-
de farine d'épeautre claire200 g
-
de beurre en morceaux (2 cm)75 g
-
d'eau50 g
-
de sel½ c. à café
La garniture
-
de petits pois surgelés300 g
-
gousse d'ail1
-
œufs3
-
de mascarpone150 g
-
d'eau50 g
-
de menthe poivrée (env. 10 g), effeuillée½ bouquet
-
de noix de muscade, fraîchement moulue1 pointe de couteau
-
de sel½ - 1 de c. à café
-
de poivre, moulu1 pincée
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
561 kcal /
2330 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tartes hivernales
6 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria