Tarte aux petits pois

Tarte aux petits pois

4.7 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • 200 g de farine d'épeautre claire
  • 75 g de beurre en morceaux (2 cm)
  • 50 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 300 g de petits pois surgelés
  • 1 gousse d'ail
  • 3 œufs
  • 150 g de mascarpone
    150 g de ricotta
  • 50 g d'eau
  • ½ bouquet de menthe poivrée (env. 10 g), effeuillée
  • 1 pointe de couteau de noix de muscade, fraîchement moulue
  • ½ - 1 de c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 561 kcal / 2330 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...