
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes (2-3 échalotes)
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g d’orge perlé moyen, lavé et égoutté
- 100 g de vin blanc, sec végétalien
- 750 g d'eau chaude
-
1
c. à soupe de bouillon de légumes en pâte végétalienne (voir conseil)
lub 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l) végétalien - ½ c. à café de sel fin
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- ¾ de c. à café de thym, séché (opcjonalnie)
- 40 g de pignons de pin
- 400 g de courgettes tranchée (5 mm)
- 50 g de tomates à l'huile, coupées en lanières (5 mm)
- 60 g de purée d'amande blanche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 517 kcal / 2159 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 52 g
- Błonnik
- 8.5 g