Risotto d'orge perlé méditerranéen

Risotto d'orge perlé méditerranéen

2.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'échalotes (2-3 échalotes)
    70 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • d’orge perlé moyen, lavé et égoutté
    250 g
  • de vin blanc, sec végétalien
    100 g
  • d'eau chaude
    750 g
  • de bouillon de légumes en pâte végétalienne (voir conseil)
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l), végétalien
  • de sel fin
    ½ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • de thym, séché (opcjonalnie)
    ¾ de c. à café
  • de pignons de pin
    40 g
  • de courgettes tranchée (5 mm)
    400 g
  • de tomates à l'huile, coupées en lanières (5 mm)
    50 g
  • de purée d'amande blanche
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 517 kcal / 2159 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...