Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de jambon arrière, en tranches, coupées en quatre
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 450 g de chou vert en lamelles (1 cm)
- ¾ de c. à café de sel
- 250 g de demi-crème
- 50 g d'eau
- 1 c. à soupe de beurre à rôtir
- 750 g de spätzlis
- 1 pointe de couteau de noix de muscade
- 4 pincées de poivre noir, moulu
- ½ bouquet de persil plat frais, haché grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4073.5 kJ / 973.6 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 153.1 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30 Min
Risotto à la tomate et au basilic
30 Min
Risotto alle cinque P
30 Min
Salade au cervelas et fromage (TM6)
25 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Bao-Buns à l’Egg poacher
1 godz.
Linguine à la carbonara de courgettes
30 Min
Risotto au citron et épinards
30 Min
Risotto aux poivrons
35 Min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Focaccia aux tomates
40min