Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 gousses d'ail
- 2 - 3 brins de thym, frais, feuilles lavées et séchées
- 400 g de tomates-cerises, coupées en deux
- 40 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 15 - 20 g de cèpes déshydratés, réhydratés dans de l’eau tiède pendant 20 min et essorés
- 300 g d'aubergines, la chair coupée en dés (1-2 cm)
- 1 c. à café de sel
- 350 g de pâte sèche, type bucatini
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1992 kJ / 476 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45 Min
Stroganoff
45 Min
Gratin de quinoa et brocolis
1 Std. 10 Min
Nasi goreng
50 min
Risotto aux épinards et asperges
40 Min
Pennette safran et crevettes
30 Min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Linguine saumon et vodka
20 min
Spaghetti tomates et lardons
35 Min
Spaghettini aux poivrons
50 min
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
30 Min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25 Min