Salade grecque de brocoli au pesto de roquette et citron

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Le pesto de roquette
  • 60 g de parmesan en morceaux (2 cm)
  • 1 citron non traité
  • 30 g de pignons de pin
  • 2 gousses d'ail
  • 85 g de roquette
  • 75 g d'huile d'olive extra vierge
  • ¼ de c. à café de sel
Les légumes et la finition
  • huile d'olive pour graisser
  • 560 g de brocoli, détaillé en bouquets
  • 220 g d'oignons rouges en fines tranches (1 mm)
  • 220 g de tomates-cerises coupées en deux
  • 150 g de feta émiettée
  • 2 citrons coupés en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 331 kcal / 1383 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 497 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...