![Contorno di verdure di stagione al Varoma Contorno di verdure di stagione al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B1BCE5A9-7A64-405C-92EB-FC2B76F0DB0C/Derivates/D409EC22-968A-429F-82CC-A9880AC7634C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 540 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 cucchiaino raso di noce moscata in polvere
- 300 g di carote, pelate e a rondelle (0,5 cm)
- 300 g di cimette di cavolfiore romanesco lavate (vedere consiglio)
- 150 g di olive taggiasche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770.2 kJ / 184.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 392.4 mg
Alternatywne przepisy
Baccalà con patate, uova, cavolo e ceci
1 godz.
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 godz. 5 min
Insalata di zucchine e asparagi
35 min
Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma
1 godz. 15 min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 min
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 min
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min
Verdure miste al cartoccio
35 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min