Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 540 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 cucchiaino raso di noce moscata in polvere
- 300 g di carote, pelate e a rondelle (0,5 cm)
- 300 g di cimette di cavolfiore romanesco lavate (vedere consiglio)
- 150 g di olive taggiasche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 770.2 kJ / 184.1 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 392.4 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli e zucchine al vapore
30min
Fagiolini e taccole al vapore
40 min.
Carote e patate dolci al vapore
30min
Verdure miste al cartoccio
35min
Fagiolini in gremolada
30min
Verdure al vapore con salsa al curry
1h 10 min.
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min.
Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli
50 min.
Insalata di cavolfiori e patate
30min
Insalata di zucchine e asparagi
35min
Mezze penne in fantasia di verdure al Varoma
1h 15 min.
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min.