Zuppa di legumi e verdure

Zuppa di legumi e verdure

4.8 362 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 70 g di gambo di sedano a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 170 g di patate pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 550 g di acqua
  • 60 g di fagiolini verdi freschi puliti e a tocchetti (1-2 cm)
  • 100 g di piselli freschi o surgelati
  • 10 g di dado per brodo vegetale
  • 10 g di sale
  • 125 g di fagioli borlotti in scatola sgocciolati e sciacquati
  • crostini di pane a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 264 kcal / 1104.7 kJ
Białko 10.8 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 44.6 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 1178.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...