Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 70 g di gambo di sedano a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a tocchetti (1-2 cm)
- 170 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 100 g di piselli freschi o surgelati
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 10 g di dado per brodo vegetale
- 10 g di sale
- 550 g di acqua
- 125 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1104.7 kJ / 264 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 12.4 g
- Sód
- 1178.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie
50p
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1óra
Zuppetta di ceci
45p
Minestra di cereali e verdure invernali
50p
Zuppa di legumi e cereali
1óra
Zuppa di cereali e verdure
40p
Zuppa d'orzo e fagioli
50p
Minestrone di lenticchie e patate
45p
Zuppa di farro e legumi
45p
Zuppa di legumi vegetariana
40p
Zuppa di farro e fagioli
1óra
Zuppa al profumo di curcuma
1óra