Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi piccoli
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di zucchine a listarelle
- 150 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- 1 cucchiaino di basilico fresco tritato o secco
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 2 uova
- 125 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 fette di prosciutto cotto, tagliate sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
Alternatywne przepisy
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1小时 20 分钟
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1 Std.
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Quiche porri e prosciutto
1 Std. 45 Min
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 Std. 50 Min
Torta salata zucchine e gamberi
45 Min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1 Std.
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min