Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive

Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive

4.7 235 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • filetti di acciuga sott'olio
    2
  • di seppioline pulite
    300 g
  • di calamari interi piccoli puliti
    300 g
  • di polpa di pomodoro
    600 g
  • di vino bianco secco
    150 g
  • di olive taggiasche denocciolate a metà
    50 g
  • di capperi sotto sale dissalati
    20 g
  • di pane abbrustolite
    8 fettine
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 1971 kcal / 8247 kJ
Białko 122.1 g
Tłuszcz 55.3 g
Węglowodany 262.7 g
Błonnik 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...