![Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6380436-BFC8-45CC-883F-4214E0AF0DC7/Derivates/8FD31A2C-2167-4E80-90B6-26F25960499E.jpg)
Wersje kompatybilne
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 300 g di seppioline pulite
- 300 g di calamari interi piccoli puliti
- 600 g di polpa di pomodoro
- 150 g di vino bianco secco
- 50 g di olive taggiasche denocciolate a metà
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 8 fettine di pane abbrustolite
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 8247 kJ / 1971 kcal
- Białko
- 122.1 g
- Węglowodany
- 262.7 g
- Tłuszcz
- 55.3 g
- Błonnik
- 20.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 Min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40p
Seppie con i piselli
40p
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Calamari alla marchigiana
35 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40p
Seppioline al vino bianco
25 Min
Moscardini al limone
30min
Calamari in umido
55 min
Calamari alla napoletana
40p
Anelli di totano in umido
30min