Polpette di tonno e ricotta
TM31 TM5 TM6

Polpette di tonno e ricotta

4.7 (275 ocen)

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 250 g di tonno in scatola in olio di oliva, ben sgocciolato
  • 150 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
  • 2 uovo
  • 75 - 100 g di pangrattato + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato, a piacere
  • olio per frittura

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2766 kJ / 661 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
50 g
Błonnik
168 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy