![Carote tiepide alla salvia Carote tiepide alla salvia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9787CC0-C87B-46EF-9F36-4E7674C1AE39/Derivates/8D998EBF-4B73-4745-B2DC-216584F2CE5B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di burro a pezzi (2-3 cm)
-
4
foglie di salvia fresche, lavate
lub 1 cucchiaino di foglie di salvia secca - 1 cucchiaino di sale
- 500 g di acqua
- 1000 g di carote, pelate e a rondelle (circa 0,3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50 Min
Contorno di peperoni al vapore
40 Min
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di verza
35 Min
Spinaci filanti
40 Min
Spinaci al burro
30 Min