Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 50 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di foglie di verza a listarelle
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 681.5 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 295.5 mg
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1h
Contorno di verza
35min
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Riso e verze
1h 10 min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1h
Zuppa di bietole
35min
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1h 5min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45min
Zuppa di patate, verza e fagioli, uova all’occhio di bue e porri al vapore.
1h 10 min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45min
Zuppa di cavolo cappuccio
50min