
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
wody500 g
-
miąższu dyni Hokkaido pokrojonego w 2 cm kostkę500 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia150 g
-
maślanki280 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego plus 2-3 łyżki80 g
-
mąki pszennej tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia650 g
-
jajko1
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 łyżka
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
kardamonu, mielonego1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
goździków, mielonych½ łyżeczki
Polewa z serka kremowego
-
cukru100 - 150 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki200 g
-
białego rumu (opcjonalnie)2 łyżki
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460.9 kcal /
1928.5 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
67.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
362.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1 godz. 5 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min