
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g miąższu dyni Hokkaido pokrojonego w 2 cm kostkę
-
150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
280 g maślanki
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego plus 2-3 łyżki
-
650 g mąki pszennej tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 jajko
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżka cynamonu, mielonego
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1 łyżeczka kardamonu, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki goździków, mielonych
Polewa z serka kremowego
-
100 - 150 g cukru
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżki białego rumu (opcjonalnie)
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460.9 kcal /
1928.5 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
67.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
362.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
14 Przepisów
Polska
Polska