Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua
- 3 cucchiaini di dado per brodo vegetale
- 10 g di zenzero, radice fresca, sbucciata e a pezzi
- 10 - 15 g di alga kombu a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di funghi shiitake secchi
- 200 g di tofu a cubetti (2 cm)
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ - 1 cucchiaio di Tabasco (opcjonalnie)
- ½ lime, il succo
- 150 g di cavolo nero a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di spaghettini cinesi, tipo noodles, di tipo soba
- 70 - 80 g di miso
- 50 g di cipollotti puliti e a pezzi (5 mm)
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- ½ cucchiaino di semi di sesamo neri
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1619 kJ / 287 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di miso con verdure
30min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1h 30min
Vermicelli saltati con verdure miste
40min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Zuppa Thenthuk
1h
Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)
1h
Ramen (vegan)
1 godz. 50 min
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1h 20min
Zuppa di tofu e verdure
50min
Ramen coreano con tofu
50min
Gelato di fagioli azuki
11h 10min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30min