Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)

Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)

4.2 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di scalogno
    60 g
  • di burro belga a pezzi
    110 g
  • di indivia belga a pezzi + q.b. per decorare
    350 g
  • di vino bianco preferibilmente biologico
    60 g
  • di succo di pera preferibilmente biologico
    70 g
  • di brodo vegetale
    100 g
  • di panna di soia
    150 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • pere Kaiser private del torsolo e a fettine
    2
  • di zucchero di canna
    1 cucchiaio
  • di grappa
    100 g
  • di anacardi tostati, tritati grossolanamente
    70 g
  • di coriandolo fresco tritato grossolanamente
    ½ mazzetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 347 kcal / 1452 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...