Wersje kompatybilne
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di scalogno
- 110 g di burro belga a pezzi
- 350 g di indivia belga a pezzi + q.b. per decorare
- 60 g di vino bianco, preferibilmente biologico
- 70 g di succo di pera, preferibilmente biologico
- 100 g di brodo vegetale
- 150 g di panna di soia
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pere Kaiser, private del torsolo e a fettine
- 1 cucchiaio di zucchero di canna
- 100 g di grappa
- 70 g di anacardi tostati, tritati grossolanamente
- ½ mazzetto di coriandolo fresco tritato grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 分钟
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35min
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
50 分钟
Hummus di castagne a l'orientale
3h
Gazpacho indiano
2hod. 10min
Gazpacho finocchio e mela
15 分钟
Gazpacho feta e cetrioli
1小时 10 分钟
Gazpacho arancia e carote con chantilly all'aneto
25min
Merluzzo in salsa chakalaka e burro all'aneto
50 分钟
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 分钟
Purè di mele e sedano rapa
55min
Crumble alle pere e crema di ricotta
1h