Ciasto serowe z batatami

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kawałków

Składniki

  • 80 - 90 g cukru
  • 80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 4 jajka
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 600 g wody
  • 300 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 140 - 100 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 20 g skrobi kukurydzianej
    20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 210.6 kcal / 880.9 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 114.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...