Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowe z batatami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kawałków
Składniki
-
80 - 90 g cukru
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 jajka
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 - 2 szczypty soli
-
600 g wody
-
300 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
140 - 100 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
20 g skrobi ziemniaczanej20 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
114.3 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
880.9 kJ /
210.6 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Surówka z krojonymi warzywami i kiszoną kapustą
15 min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Sushi kalifornijskie (California uramaki)
1 godz. 15 min
Surówka brokułowa
10 min
Sernik baklava
7 godz.
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Chlebek do odrywania z serem i salami
1 godz. 30 min