Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowe z batatami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kawałków
Składniki
-
80 - 90 g cukru
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 jajka
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 - 2 szczypty soli
-
600 g wody
-
300 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
140 - 100 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
210.6 kcal /
880.9 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
114.3 mg