Ciasto serowe z batatami

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kawałków

Składniki

  • cukru
    80 - 90 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    150 g
  • jajka
    4
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    20 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 - 2 szczypty
  • wody
    600 g
  • batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    300 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    500 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    200 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    140 - 100 g
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
    20 g skrobi ziemniaczanej
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 210.6 kcal / 880.9 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 114.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...