Urządzenia i Akcesoria
Ciasto serowe z batatami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 kawałków
Składniki
-
80 - 90 g cukru
-
80 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 jajka
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 - 2 szczypty soli
-
600 g wody
-
300 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
140 - 100 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
20 g skrobi ziemniaczanej20 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
114.3 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
880.9 kJ /
210.6 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Sernik baklava
7 godz.
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Tarta z orzechami pekan
2 godz. 30 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
1 godz. 15 min