
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
1600 g wody
-
1 łyżeczka oleju (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
800 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
700 g marchewki nieobranej, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
250 g zielonego groszku, mrożonego
-
30 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 jajka
-
2 żółtka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Beszamel
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
40 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
390.4 kcal /
1633.3 kJ
Białko
12.4 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Sód
751.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6)
20 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6)
1 godz. 10 min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min