
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki rainbow (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g pomidora śliwkowego w całości, mieszczącego się do szerokiej części podajnika
-
100 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
150 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
100 g sałaty lodowej bez twardych części, porwanej na kawałki
-
1 awokado twarde, bez pestki, przekrojone na pół
Dressing
-
120 g majonezu (patrz wskazówka)
-
25 g musztardy (patrz wskazówka)
-
25 g octu jabłkowego
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g mleka
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowo 4 szczypty
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 4 szczypty
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka miodu (opcjonalnie)
-
4 łyżki kiełków np. brokułu, rzodkiewki
-
1 opakowanie serka wiejskiego (200 g)
-
8 kromek chleba pełnoziarnistego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
178.2 kcal /
745.6 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
353.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Shakshuka z patelni
50 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM5)
25 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Zielone pancakes z tofu
15 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min