
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki rainbow (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika100 g
-
pomidora śliwkowego w całości, mieszczącego się do szerokiej części podajnika100 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki100 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami150 g
-
sałaty lodowej bez twardych części, porwanej na kawałki100 g
-
awokado twarde, bez pestki, przekrojone na pół1
Dressing
-
majonezu (patrz wskazówka)120 g
-
musztardy (patrz wskazówka)25 g
-
octu jabłkowego25 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
mleka50 g
-
soli plus dodatkowo 4 szczypty½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 4 szczypty½ łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
miodu (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
kiełków np. brokułu, rzodkiewki4 łyżki
-
serka wiejskiego (200 g)1 opakowanie
-
kromek chleba pełnoziarnistego8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
178.2 kcal /
745.6 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
353.7 mg