Urządzenia i Akcesoria
Kulki migdałowo-wiśniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
30 sztuk
Składniki
-
300 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
-
200 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
2 białka
-
migdały, w płatkach do obtoczenia (ok. 50 g)
-
30 wiśni, mrożonych, bez pestek, (ok. 80 g), uprzednio rozmrożonych30 wiśni, świeżych (ok. 80 g), bez pestek
-
woda do zwilżenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.9 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
430.7 kJ /
103.2 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w cytrynowo-miodowej marynacie z imbirem
2 godz. 20 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Wegańskie świąteczne ciasto z bakaliami
27 godz. 10 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Śniadaniowy koktajl kawowy
10 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min