Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
90 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ pomarańczy ekologicznej
-
15 g orzechów laskowych
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
75 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki miodu
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
261.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1046.3 kJ /
250.1 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lekkostrawny koncentrat bulionu warzywnego
30 min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 godz.
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Nocna owsianka z siemieniem lnianym i jogurtem matcha
8 godz.
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min