Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
1 porcja
Składniki
-
90 g marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ pomarańczy ekologicznej
-
15 g orzechów laskowych
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
75 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki miodu
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
261.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1046.3 kJ /
250.1 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron z cukinii z sosem mango-limonka
20 min
Lekkostrawny koncentrat bulionu warzywnego
30 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Lemoniada jednorożcowa
3 godz. 15 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Lekkostrawny krupnik
55 min