Urządzenia i Akcesoria
Semifredo z kawą zbożową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
12 porcji
Składniki
-
50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
-
150 g cukru pudru
-
65 g wody
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki)
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
19.9 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
998.5 kJ /
238.6 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min
Sernik baklava
7 godz.
Kulki migdałowo-wiśniowe
4 godz.
Daktylowo-orzechowe kulki mocy
20 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.