
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g roszponki
-
200 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 marchewka Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
1 czerwony burak podłużny, Ø 4-5 cm, pokrojony na kawałki (patrz wskazówka)
-
10 g ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonych
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
10 g miodu
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
120 g jogurtu naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286.8 kcal /
1200 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
29.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
241.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Thermomix® Party- Przepis 6
45 min
Thermomix® Party
1 godz. 30 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6)
25 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Thermomix® Party - Przepis 5
10 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6)
15 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min