Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
180 g mandarynek, obranych, podzielonych na kawałki180 g klementynek obranych, podzielonych na kawałki
-
100 g pestek granatu
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g rzodkiewek dł. min. 4 cm, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
100 g wędzonego sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
15 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
841.8 kJ /
201.2 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Szaszłyki z kurczaka z ryżem i sosem jogurtowym
45 min