Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
-
600
g chicken thighs, skinless, boneless, cut in bite size pieces
lub 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite size pieces - 250 g couscous
- 630 g water
- 30 g sunflower oil
- 10 stalks fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 tbsp sunflower oil
- 60 g green olives, pitted
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 lemon, preferably organic, zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 496 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seafood Korma
40 Min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 Std.
Squid Ink Pasta
1 Std.
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Duck, apricot and pine nut pastilla
50 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Salmon Burger
2 godz. 20 min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1ωρ. 10 λεπτ.
Moroccan Chicken Bowl
45 Min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Fragrant Chicken Curry (Metric)
1 Std.