Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tbsp garam masala
- 3 tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp salt
- ¾ tsp ground black pepper
-
600
g chicken thighs, skinless, boneless, cut in bite size pieces
lub 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite size pieces - 250 g couscous
- 630 g water
- 30 g sunflower oil
- 10 stalks fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 80 g onions, cut in halves
- 1 tbsp sunflower oil
- 60 g green olives, pitted
-
1
tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 1 lemon, preferably organic, zest and juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2073 kJ / 496 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon Farfalle with Pesto
45 min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Chutney Chicken
30 min
Bibimbap burrito
45 min
Fragrant Chicken Curry (Metric)
1 godz.
Chicken Pastilla
1h 25min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Chicken with couscous and saffron
1 godz. 15 min
Balsamic salmon and courgette noodles
25min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1h 10min
Chicken garam masala
50min
Salmon kabsa
40min