Wersje kompatybilne
Couscous with apricots, hazelnuts and feta, mixed vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g hazelnuts
- 150 g dried apricots
- 300 g onions, cut in quarters
- 20 g garlic cloves
- 60 g olive oil, plus extra for drizzling
- ½ tsp salt
- 200 g couscous
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g water
- 200 g carrots, cut in slices (5 mm)
- 200 g courgettes, cut in slices (7-10 mm)
- 150 g red peppers, cut in bite-size pieces
- 100 g frozen green peas
- 200 g feta cheese, cut in small cubes (5 mm)
- 2 tsp fresh parsley, chopped, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
Alternatywne przepisy
Apple strudel
1h 45min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 godz.
Tzatziki
20min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Béchamel sauce
15min
Strawberry milkshake
5 min
Soparnik
1h 45min
Peruvian Ceviche
1 godz. 15 min
Polish croquettes with mushrooms and sauerkraut
1 godz. 20 min
Baguette
3h 45 min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30 min
Quinoa Salad
35min