Wersje kompatybilne
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g shallot, peeled
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut in sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork tenderloin (500 g, approx. Ø 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
-
½
tsp meat stock paste, homemade,
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) - 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g butter
- 1 tsp cornflour (starch)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Chicken corn chowder, Broccoli terrines
1h 25min
Cheat's Sriracha Sauce
Brak ocen
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 godz.
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Gilthead bream baked in a salt crust
35min
Béarnaise sauce
15 min
Cod with Citrus Butter
50min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Béarnaise sauce
15 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min