![Quinoa con Feta e zucchine alla menta Quinoa con Feta e zucchine alla menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/141b5db001cac8f6364d844588b6f8e6/Derivates/2acd180dacf8ca815e6331da07866635136c1a45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di zucchine a dadini
- 700 g di acqua
- 150 g di chicchi di quinoa
- 200 g di Feta (formaggio greco) a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1438 kJ / 343.8 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1435.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger vegetali
40min
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35min
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1ч. 30 мин.
Tabulè d'orzo rosa al pistacchio
40min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Sformatini di agretti
1h
Sformato tricolore
1ч. 30 мин.
Polpettone di ceci e spinaci
1ч. 30 мин.
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1ч. 30 мин.
Burger di ceci al rosmarino
20min
Burger ceci e rucola
40min
Burger di ceci e verdure
40min