Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 g di peperoncino piccante fresco
- 1 spicchio di aglio
- 160 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di aceto di mele
- 3 - 5 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cavolfiore (circa 800 g)
- paprika in polvere, affumicata, a piacere
- 200 g di fagioli cannellini in scatola, scolati e sciacquati
- 25 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di tahin
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 5471 kJ / 1307.6 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 125.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 426 mg
Alternatywne przepisy
Crema di verdure invernale
50min
Stufato di lenticchie
1h
Zuppa frantoiana
45min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Fregola con le arselle
45min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Salmone con salsa ai porri e piselli
25min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15min
Burger di barbabietola
1h
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Polpette tonno e Pak choi
45min