Sauté veloce di verdure al burro di arachidi

Sauté veloce di verdure al burro di arachidi

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • di olio vegetale (es. olio di girasole o olio di canola)
    20 g
  • di verdure miste dure (es. broccoli, cavolfiori, carote, fagiolini, sedano rapa, funghi), tagliate a pezzi (1 cm)
    500 g
  • di acqua
    50 g
  • di zucchero
    10 g
  • di salsa di soia
    20 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino
  • di verdure miste a foglia (es. cipolle, sedano, spinaci, cavolo, cavolo napa), tagliate a pezzi (3-5 cm)
    300 g
  • di burro di arachidi
    100 g
  • di olio di sesamo
    10 g
    10 g di olio vegetale, (es. olio di girasole o olio di canola)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 432.3 kcal / 1808.5 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 793.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...