Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 50 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- 130 g de beurre de tourage
- 6 barres de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1967 kJ / 473 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15 godz. 25 min
Palmiers feuilletés
3h 5 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Croissants au beurre
16h 15min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pains au chocolat express
2 Std. 45 Min
Brioche tressée
14 godz. 40 min
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Gros beignets à la compote de pommes
3h 40min
Brioche Nanterre
4h 15min
Chouquettes du goûter
35min