Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 50 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel, et 1 pincée
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf, et 1 œuf battu pour la finition
- 130 g de beurre de tourage
- 6 barres de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1967 kJ / 473 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3u. 10min
Croissants au beurre
16 godz. 15 min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Pains aux raisins
20 Std. 15 Min
Pains au chocolat express
2 Std. 45 Min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Panini roquette-mimolette
2 Std. 30 Min
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Baguette tradition
15h 25min