Reis mit Meeresfrüchten

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    85 g
  • Knoblauchzehen davon 2 in dünnen Scheiben
    3
  • Tintenfisch, ganz, mittelgroß in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Garnelen, roh, ungeschält
    8
  • trockener Weißwein
    200 g
  • Wasser
    350 g
  • Miesmuschelfleisch
    500 g
  • Zwiebeln in Spalten
    200 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Safranfäden
    1 - 2
  • passierte Tomaten
    50 g
  • Paprikamark
    1 TL
  • Risottoreis
    300 g
  • Salz
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 717 kcal / 2998 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 75 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 529 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...