
Wersje kompatybilne
Lachs mit Pestokruste, Cherrytomaten und Schwammerlrisoni
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basilikumpesto
- 60 g Mandelstifte
- Wasser lauwarm
- 200 g Parmesan in Stücken (3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 60 g Basilikumblätter, frisch
- 170 g Olivenöl
- ½ TL Salz
Risoni mit Schwammerl
- 1 Zitrone
-
15
g Schwammerl, getrocknet gemischt
lub 15 g getrocknete Steinpilze - 3 Zweiglein Thymian, frisch Blätter und Stängel
- ½ TL Salz
- ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 110 g Zwiebeln in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 230 g Risoninudeln
- 80 g Weißwein
-
450
g Wasser
lub 450 g Gemüsefond - 170 g braune Zuchtchampignons, frisch in Scheiben (5 mm)
- 600 g Lachsfilet, frisch mit Haut (Sushiqualität, min. 2,5 cm dick)
- 60 g Pinienkerne
Lachs mit Pesto und Cherrytomaten
- 4 Zweiglein Cherrytomaten
- 2 TL Olivenöl
- ¼ TL Salz
- 1 Zitrone
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 981 kcal / 4106 kJ
- Białko
- 56 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Węglowodany
- 62 g
- Błonnik
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 2326 mg