Marokkanisches Lamm mit Zitronen-Couscous

Marokkanisches Lamm mit Zitronen-Couscous

4.6 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen

Składniki

Marinieren
  • Petersilie, frisch Blättchen und Stängel
    1 Bund
  • Knoblauchzehen davon 8 groß und halbiert
    14
  • Ras el Hanout (siehe Tipps)
    5 EL
  • Zitronenschale nach Geschmack
    1 - 3 EL
  • Salz
    2 TL
  • Olivenöl
    60 g
  • Lammkeule, ausgelöst
    2000 - 2300
Joghurtsauce
  • Koriander, frisch Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Naturjoghurt
    340 g
  • Ras el Hanout nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Honig
    60 g
Zitronen-Couscous
  • Couscous
    390 g
  • eingelegte Zitronen
    1 - 2
    1 - 2 EL Zitronenschale, gerieben
  • Hühnerbrühe, flüssig
    510 g
  • Kirschen, entkernt, getrocknet
    170 g
    170 g Cranberrys, getrocknet
  • Pinienkerne
    60 g
  • Koriander, frisch Blättchen und Stängel, gehackt und etwas mehr zum Garnieren
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 789 kcal / 3301 kJ
Białko 71 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 592 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...