Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g kostek boczku
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
-
4 jajka
-
200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
154.7 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
610 kJ /
145.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem i pulpety z indyka w sosie
45 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Kremowy dip z fety
5 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Twarożek ziołowy
10 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min