Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g kostek boczku
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
-
4 jajka
-
200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
154.7 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
610 kJ /
145.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Wrapy z sałaty z kokosowym kurczakiem curry
40 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Mini Sloppy Joes
1 godz. 45 min
Hummus z warzyw z rosołu
10 min
Serowe gofry z kurczaka (low carb)
25 min