Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem

4.9 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk

Składniki

  • 50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 130 g kostek boczku
  • 100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
  • 4 jajka
  • 200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 145.8 kcal / 610 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 3.1 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 154.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...