Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem

4.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk

Składniki

  • sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    25 g
  • kostek boczku
    130 g
  • brokułu podzielonego na małe różyczki
    100 - 120 g
  • jajka
    4
  • śmietana UHT, 18% tłuszczu
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 145.8 kcal / 610 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 3.1 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 154.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...