Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g kostek boczku
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
-
4 jajka
-
200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
145.8 kcal /
610 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
3.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
154.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min