Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
50 g sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
130 g kostek boczku
-
100 - 120 g brokułu podzielonego na małe różyczki
-
4 jajka
-
200 g śmietana UHT, 18% tłuszczu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
154.7 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
610 kJ /
145.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem i pulpety z indyka w sosie
45 min
Virgin Aperol Spritz
10 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Bigos cygański
1 godz.
Kremowy dip z fety
5 min
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min