Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
sera żółtego np. goudy, edama, pokrojonego na kawałki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
kostek boczku130 g
-
brokułu podzielonego na małe różyczki100 - 120 g
-
jajka4
-
śmietana UHT, 18% tłuszczu200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
145.8 kcal /
610 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
3.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
154.7 mg