Urządzenia i Akcesoria
Ogórki po azjatycku (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
700 g ogórków, nieobranych, z odciętymi końcówkami700 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty soli
-
30 g sosu sojowego
-
20 g octu ryżowego
-
15 g oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki ziaren sezamu białego lub czarnego
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
849.9 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
348.1 kJ /
83.2 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 godz. 30 min
Orientalna surówka z kapusty (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48 godz. 45 min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.