
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
lub 700 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami - 1 łyżeczka soli
- 1 ząbek czosnku
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 2 szczypty soli
- 30 g sosu sojowego
- 20 g octu ryżowego
- 15 g oleju sezamowego, prażonego
- 2 łyżki ziaren sezamu białego lub czarnego
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 83.2 kcal / 348.1 kJ
- Białko
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Sód
- 849.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grzybowe stir-fry z ryżem
55 min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 godz. 30 min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 min
Orientalna surówka z kapusty (TM6)
1 godz. 10 min
Przyprawa za'atar
5 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6)
35 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.