Urządzenia i Akcesoria
Ogórki po azjatycku (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
700 g ogórków, nieobranych, z odciętymi końcówkami700 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
1 łyżeczka soli
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty soli
-
30 g sosu sojowego
-
20 g octu ryżowego
-
15 g oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki ziaren sezamu białego lub czarnego
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
849.9 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
348.1 kJ /
83.2 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos duński
15 Min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 Std.
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 Min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 Std. 30 Min
Sos Reuben
10 Min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 Min
Orientalna surówka z kapusty (TM6, TM7)
1 Std. 10 Min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 Min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 Std. 5 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 Min